Ravintola Haukilahden Paviljonki

Ravintola Haukilahden Paviljonki 
Kesätyö


Olin kesätöissä ravintola Haukilahden Paviljongilla noin kuukauden verran 11.7-13.8. Sain tehdä tarjoilijan töitä kauniissa merellisissä maisemissa. 

Pääsin harjoittelemaan A la carte tarjoilua. 
A la carte on ranskalainen ilmaus, joka tarkoittaa "ruokalistan mukaan". 

Merelliset annokset olivat todella suosittuja. Etenkin lohikeitto oli kehuttua ja monet tulevat vain sitä varten paviljonkiin.
Alla Toast Skagen: katkarapuja paahdettujen saaristolaisleipien ja salaatin kera. 😍


Kasvisrisotto on herkkua! Eräs asiakas kehui sitä yhdeksi parhaimmaksi risotoksi, mitä oli koskaan syönyt.

Buffettia saa joka päivä. Viikonloppuisin se on  luksusta erilaisine kylmine kaloineen ja lihoineen. 


Arkisin yksi tarjoilijoista on buffetvastaava ja hän huolehtii salaatit linjastoon. Tässä yhden päivän valikoima, jolloin olin itse buffetvastaavana. 
Sekä koulussa että töissä olen oppinut, että buffetin valikoimaa on hyvä miettiä; sen pitää olla monipuolinen ja eri makunystyröitä hellivä. Makeaa porkkanaa ja ananasta, juustoa, papuja, punajuurisalaattia, etikkaisia salaatteja...  

Ihania juustokakkuja! Lisäksi makean nälkää voi sammuttaa mm. vaniljajäätelöllä suklaafondantin tai tuoreiden mansikoiden kera.


Terassilla on 200 paikkaa ja pöytiä niin isoille kuin pienillekin porukoille. Lokkikarkoittajana on tänä kesänä kokeiltu lentelevää haukkapelätintä.


Maistuisiko kylmä juoma lämpimänä kesäpäivänä? 🍹

Kauniit maisemat terassilta. Löydätkö kaksi ankkuria? 😉 
⛵⚓⛵

Terassilla on myös mukavat pehmustetut sohvaryhmät. Ota rennosti ja syö vaikka raikas vuohenjuustosalaatti samalla! 

Etupihallakin on terassi. Viereisestä jäätelökiskasta voi käydä ostamassa herkullista jätskiä ja tulla paviljongin penkeille istumaan. 🍨🍦

Siivoaminen on yksi tarjoilijan työtehtävistä, jota tehdään yllättävän paljon. Tarjoilijan ei siis pidä pelätä likaa ja työntekoa. 

Sali on sisustettu mukavasti merellisellä teemalla. 

Varauksia on ollut kaikenkokoisille ryhmille. Salista saa myös erotettua kabinetin yksityistilaisuuksia varten. 


Yhtenä viikkona Haukilahden Paviljongilla oli samppanjatarjoilua ulkona. MOET & Chandon Ice Imperial tarjoillaan poikkeuksellisesti isommasta lasista jäiden kera. Koristeeksi limen kuorta ja minttua. 

Samppanjan oikea tarjoilulämpötila on 8-10 astetta. Liian kylmä lämpötila vaikuttaa makuun ja tuoksuun. 

Tämä hauska auto toimi samppanjatiskinä. 🤗🍾

Sisällä tiskin takaa löytyy vaikka mitä! Tuotteet tulivat hiljalleen tutuiksi, jolloin niiden suosittelu helpottui. Yksi perinteinen drinkki, jonka opin oli Irish Coffee: fariinisokeria, kahvia, Jameson 4cl ja kermavaahtoa. 🍵☕ Jameson on siis irlantilaista viskiä.

Kävelin aina työmatkat kauniissa maisemissa. 😊☘🌳



 Nyt on paviljongin kiireet vaihtuneet takaisin koulumaailmaan. Kiitos Haukilahden mukaville työntekijöille, jotka malttoivat kaiken kiireen keskellä neuvoa! Kiitos myös asiakkaille, joita oli mukava palvella hymyssä suin! Tulen varmasti vastaisuudessakin vierailemaan paviljongin työporukassa! 😊❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti