Maista, Haista, Aisti!

Maista, Haista, Aisti
Helsinki ja Espoo!

Ravintola Vinkkeli

Helsingin Ravintola Vinkkelissä minulla oli kunnia päästä maistelemaan viiden ruokalajin illallismenu viineineen!

Kauniit katteet. Moni oli oppinut Titanic-elokuvasta, että ruokailu aloitetaan uloimmista välineistä. 😉 

Alkuruoka: kurpitsaa kolmessa eri muodossa vuohenjuuston kera! 😋 Ravintola Vinkkeli suosii sesonkiajattelua.

Väliruoka: parmesanrisotto riesling-viinin kera. Taivaallista! 


Vaikka ravintola on nuori, sen perustajilla on pitkä työkokemus yhdessä. Mutkaton ammattitaito välittyy tarkkaavaisemmillekin katselijoille. 

Ihanat ja ammattitaitoiset tarjoilijat luovat rennon tunnelman. Historiallinen rakennus, harmoninen taide ja ylellinen palvelu luovat illalliseen glamouria. 💎

Ensimmäinen jälkiruoka: maittavia juustoja portviinin kera! 🍷

Jälkiruoka oli todella kaunis ja maittava! ❤ 


Suosittelen lämpimästi ottamaan keittiömestarin menukokonaisuuden! Vinkkeliin voi kuitenkin tulla pistäytymään myös lounaalle, iltapalalle tai lasilliselle viiniä, sillä tunnelma on kodinomaisen rento. 👠🥂🍽

Bar Runar 

Ennen Vinkkeliin menoa pistäydyimme aperitiiveilla läheisessä Bar Ruunarissa, josta saa erinomaisia cocktaileja! 🍸

Aperitiivi = ennen ateriaa tarjottava drinkki, jonka tarkoituksena on lisätä ruokahalua.
Digestiivi = ruokailun päätteeksi tarjottava tasoittava alkoholijuoma. 
Vinkki! Jos sekoitat termit helposti, niin digestiivin muistaa siitä, että sana viittaa ruoansulatukseen (englanniksi digestion).

Hotel Hilton Strand 

Kävimme monipuolisella aamiaisella ja tutustumassa Hotel Hilton Strandiin

Hotellin sisustuksessa käytetään skandinaavisia ja maanläheisiä värejä.

Upeat näköalat hotellin sviitissä.

Kuparin väri tuo ryhdikkyyttä ja vastapainoa kylmempiin väreihin. 


Modernia kultaa ja kiveä.

Lihatukku Veijo Votkin Oy

Kävimme Teurastamon alueella Lihatukku Veijo Votkin Oy:ssä  tutustumassa lihan tuotantoon. Lihat paloitellaan käsin, jotta laatu säilyy ja hävikki minimoidaan. Liha käytetään lähes kokonaan erilaisiin tuotteisiin.

Kannattaa ehdottomasti käydä esimerkiksi lasten kanssa tehdaskierroksella! Mutta sen voin kertoa, että näky ja haju ei välttämättä sovi heikkohermoisemmille. 😜

Ravintola Haikaranpesä

Ravintola Haikaranpesä sijaitsee Espoon Haukilahdessa vesitornin huipulla.

Ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus, sillä paikka on todella suosittu etenkin viikonloppuina.

Olen itse tehnyt keikkatyötä tarjoilijana paikassa. Ravintola pitää teemailtoja hämärän syksyn aikana. Paikkaa voi varata myös juhlia varten. 🍁🍂🌹

Ravintolan oman vesikarahvin saa myös hankittua muistoksi paikan päältä.

Upeat näkymät ovat uskomattomat! 😍

Ravintolan noutopöytä on todella tasokas. Erilaisia kaloja ja lihoja löytyy moneen makuun! Sieltä voit löytää mm. erikoisempia lintuja kuten hanhea ja ankkaa.

Paikalla voi käydä myös kahvittelemassa. Jälkiruokapöytä on monipuolinen ja herkullinen. 
🍩🍭☕

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti